Vergoedingen & Tarieven

Diëtist in de basisverzekering

De behandeling van de diëtist wordt in 2024 voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Dit komt neer op zo’n 5 of 6 consulten. Wilt u precies weten hoeveel vergoeding u van de verzekering ontvangt?  Klik hier voor een duidelijk overzicht. 

Aanvullende verzekering

Bent u aanvullend verzekerd? Dan heeft u soms recht op extra vergoeding bij de diëtist. Klik hier om te zien of u recht heeft op extra vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Omdat dieetadvisering is opgenomen in het basispakket, moet u boven de 18 jaar wel rekening houden met ‘eigen risico’. Wanneer het eigen risico nog niet (geheel) is verbruikt zal dit door de verzekering in rekening worden gebracht.

Zonder verwijzing

De diëtist is sinds 2011 Direct Toegankelijk; dit houdt in dat u geen verwijsbrief nodig hebt. De diëtist zal een screening uitvoeren om te zien of zij iets voor u kan betekenen.

Een aantal zorgverzekeraars stellen een verwijsbrief verplicht. Vraag dit na tijdens het telefonische gesprek met de diëtist. De verwijsbrief kunt u via de assistente van uw huisarts aanvragen.

Tarieven

Intakeconsult: +/- € 75,-
Vervolgconsult: € 35,-
Telefonisch consult is ook een mogelijkheid.

Wanneer het eigen risico door de zorgverzekering in rekening wordt gebracht hanteert de verzekering een eigen tarief, dit kan iets afwijken van bovenstaande.

U dient bij de eerste afspraak uw verzekeringspas en identiteitsbewijs te overleggen.

Afzeggingen

Afspraken die niet binnen 48 uur voor de behandeling geannuleerd zijn, worden bij u in rekening gebracht.

BTW-identificatienummer: NL001155895B74