Vergoedingen & Tarieven

Diëtist in de basisverzekering

De behandeling van de diëtist wordt in 2021 voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Dit komt neer op zo’n 5 of 6 consulten. Wilt u precies weten hoeveel vergoeding u van de verzekering ontvangt?  Klik hier voor een duidelijk overzicht. 

Aanvullende verzekering

Bent u aanvullend verzekerd? Dan heeft u soms recht op extra vergoeding bij de diëtist. Klik hier om te zien of u recht heeft op extra vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Net als voor alle andere zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed, dient u wel rekening te houden met het wettelijke en eventuele vrijwillige eigen risico. Het eigen risico voor 2021 bedraagt € 385. Kinderen tot 18 jaar hebben géén eigen risico.

Zonder verwijzing

De diëtist is sinds 2011 Direct Toegankelijk; dit houdt in dat u geen verwijsbrief nodig hebt. De diëtist zal een screening uitvoeren om te zien of zij iets voor u kan betekenen.

Een aantal zorgverzekeraars stellen een verwijsbrief verplicht. Vraag dit na tijdens het telefonische gesprek met de diëtist.De verwijsbrief kunt u via de assistente van uw huisarts aanvragen.

Tarieven

Intakeconsult: € 75,-
Vervolgconsult kort: € 20,-
Vervolgconsult lang: € 30,-
Telefonisch consult: € 15,- per 15 minuten

Tarieven via de zorgverzekering kunnen afwijkend zijn.

U dient bij de eerste afspraak uw verzekeringspas en identiteitsbewijs te overleggen.

Afzeggingen

Afspraken die niet binnen 48 uur voor de behandeling geannuleerd zijn, worden bij u in rekening gebracht.

BTW-identificatienummer: NL001155895B74